ZF 24

​O treime din IMM-urile din România sunt deţinute de femei; jumătate dintre clienţii BCR sunt femei

​O treime din IMM-urile din România sunt deţinute de...

Autor: Liviu Popescu

08.03.2016, 11:57 390

O treime din înteprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din România sunt deţinute de femei, iar cele mai mult activează în Transilvania, potrivit BCR, cel mai mare jucător din sistem.

Femeile care apelează la serviciile BCR tranzacţionează mai des şi mai mult cu cardul la POS, încasează venituri în cont cu o mai mare regularitate decât bărbaţii şi sunt mari amatoare de cumpărături offline şi online, conform datelor actualizate ale companiei.

“Datele noastre creionează portretul unei femei care tranzacţionează fără a recurge la numerar, face cumpărături frecvent, dar şi economii, e obişnuită cu plata automată a facturilor şi optează pentru internet banking”, a afirmat Dana Demetrian, Vicepreşedinte  retail BCR.

Femeile reprezintă 49,4% din numărul total de clienţi ai BCR, iar profilul clientei băncii arată că veniturile lunare (de tip salariu sau pensie) ale domnişoarelor şi doamnelor sunt în creştere faţă de salariul minim net lunar pe economie. În plus, ele încasează venituri în cont cu o mai mare regularitate decât bărbaţii.

Numărul clientelor BCR care apelează la serviciile de private banking (accesibil celor care au în cont peste 200.000 de euro) a crescut cu 8% în ultimul an.

Unul din trei clienţi BCR care utilizează private banking este femeie, iar clientele care recurg la aceste servicii deţin 30% din totalul activelor aflate în administrarea acestui segment. O treime dintre clientele BCR care folosesc private banking apelează la acesta pentru a efectua plasamente în fonduri de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO