ZF 24

O veste proasta: Veniturile la bugetul consolidat au scazut cu 6,8% in ianuarie, fata de aceeasi perioada a anului trecut

26.02.2010, 22:11 29

Conform legii bugetului, guvernul si-a proiectat pentru 2010venituri la bugetul general consolidat mai mari cu 7% fata de 2009,ceea ce inseamna ca in celelalte 11 luni ale anului trebuierecuperata scaderea din ianuarie. Luand in considerare estimarileguvernului, rezulta ca fata de prognoza, veniturile la bugetulconsolidat sunt mai mici cu 15%. Daca situatia va continua in acestfel, guvernul va trebui sa rectifice bugetul, fie prin majorarea devenituri, fie prim diminuarea cheltuielilor.

Totusi, deficitul bugetului general consolidat a fost foarteredus in ianuarie, pentru ca cheltuielile au fost apropiate devenituri. Cheltuielile bugetului general consolidat au fost de 14miliarde de lei, nivel similar cu cel al veniturilor.

La nivelul incasarilor, impozitul pe profit a crescut cu 16%,impozitul pe venit a scazut cu 8%, incasarile din accize au crescutcu 13%, insa incasarile din TVA au fost cu 13% mai mici, daca nu seiau in considerare sumele restituite din TVA. Sumele restituite dinTVA au crescut la 980 de milioane de lei anul acesta, fata de 511milioane de lei, in ianuarie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO