ZF 24

Ofensiva IT-ştilor în Iaşi: eMag deschide un hub de dezvoltare în care va angaja 40 de oameni

Tudor Manea spune că eMag a ales Iaşiul datorită centrului universitar puternic din oraş

Tudor Manea spune că eMag a ales Iaşiul datorită centrului universitar puternic din oraş

Autor: Corina Mirea

30.10.2014, 15:49 1233
eMag, cel mai mare retailer online local, cu­noscut în special pentru produsele IT&C, va des­chide în luna no­iembrie un centru de dezvoltare în Iaşi, pentru care caută 40 de programatori. Aces­ta va fi cel de-al doilea hub de tehnologie al retailerului de pe plan local, după cel deschis la Cra­iova anul trecut. Astfel, eMag intră pe o piaţă tot mai vânată de jucătorii din IT&C şi out­sour­cing, com­pa­nii precum Pentalog, Endava, Xerox, Amazon, Capgemini sau XL World creând deja un pool de teh­no­logie la Iaşi. Mai mult, surse mediul de business ieşean spun că Iaşiul se află şi pe lista de extindere a Oracle România.
 
„Am ales să ne extindem în Iaşi pentru că deja există un centru universitar important acolo, înscris pe harta dezvoltării tehnologice, cu po­ten­ţial deosebit în ceea ce pri­veşte specialiştii în pro­gra­mare de care avem nevoie pen­tru dez­voltarea businessului. Am cântărit atent avan­tajele extinderii raportându-ne la nivelul de com­petenţe iden­tificat şi am considerat că este un pas care vine să inte­gre­ze în echi­pa eMAG specialişti care nu îşi doresc neapărat o re­lo­care“, explică Tudor Manea, vice­pre­şedinte şi director pentru HR  şi Tehnologie al eMAG, re­tailer care are circa 1.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO