ZF 24

Oferta Nuclearelectrica începe astăzi. Care sunt aşteptările înainte de start

Oferta Nuclearelectrica începe astăzi. Care sunt...

Autor: Andrei Chirileasa

09.09.2013, 00:05 929
Oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni a producătorului de energie Nuclearelectrica debutează astăzi, iar toată piaţa urmăreşte cu nerăbdare acest eveniment, având în vedere că ultima ofertă similară a avut loc în decembrie 2007, când statul a vândut pe bursă 10% din acţiunile Transgaz Mediaş.
 
Atunci s-a înregistrat şi cea mai mare subscriere din România, cererea de acţiuni ajungând la aproape 1,8 mld. euro, de 28 de ori mai mare decât valoarea ofertei, care a fost de circa 63 mil. euro.
 
Între timp, multe lucruri s-au schimbat. Criza financiară a prăbuşit în 2008 preţurile acţiunilor de pe bursă şi i-a îndepărtat pe investitori din piaţă, iar după cinci ani piaţa de capital locală se chinuie în continuare să-şi revină, dar nu reuşeşte deoarece are puţine companii şi puţini inves­titori. De aceea, un eveniment cum e listarea Nu­clear­elec­trica repre­zintă un pas important pentru dezv­ol­tarea bursei locale şi pentru atragerea de noi investitori şi toată lumea speră ca oferta să fie subscrisă şi să se închidă în condiţii fa­vorabile, chiar dacă nimeni nu visează ca supra­sub­scrierea de la Transgaz să fie egalată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO