ZF 24

Tarom a scos la vânzare bilete la 99 de euro pe toate destinaţiile din Europa

Tarom a scos la vânzare bilete la 99 de euro pe toate...

Autor: Mirabela Tiron

01.10.2013, 17:39 43620

Tarom a scos la vânzare bilete de avion la 99 de euro pentru o călătorie dus-întors pe orice rută din Europa, cu toate taxele incluse, potrivit oficialilor companiei.

“În perioada 1 octombrie - 31 octombrie 2013, Tarom invită toţi iubitorii de călătorii să achiziţioneze bilete dus -întors spre/dinspre următoarele destinaţii: Atena, Amman, Amsterdam, Barcelona, Belgrad, Beirut, Bruxelles, Budapesta, Bologna (din Iaşi), Dubai, Dublin, Frankfurt, Istanbul, Larnaca, Londra (din Bucureşti sau Iaşi), Madrid, Munchen (din Bucureşti sau Sibiu), Nisa, Paris, Praga (din Bucureşti sau Cluj), Roma (din Bucureşti sau Iaşi), Salonic, Sofia, Tel Aviv, Torino (din Iaşi), Viena (din Bucureşti)”, au transmis oficialii companiei.

 

Oferta de toamnă este valabilă pentru călătoriile efectuate în perioadele 01 noiembrie - 19 decembrie 2013 sau 6 ianuarie- 28 februarie 2014, potrivit Tarom. La această ofertă locurile sunt limitate. Compania nu  a precizart câte bilete la tariful de 99 de euro a scos la vânzare. "E o oportunitate pe care le-o oferim pasagerilor noştri, de a călători pe toate destinaţiile Tarom la un preţ atât de mic”, a declarat Christian Heinzmann, directorul general al companiei.

Compania aeriană de stat Tarom, la care a fost instituit management privat în noiembrie anul trecut, a finalizat primele şase luni din acest an, cu pierderi de 63 milioane lei (14,3 mil. euro), la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi venituri mai mari cu 7%, până la 534 milioane de lei (121 milioane de euro), potrivit datelor furnizate în august de companie. Rezultatele sunt mai bune decât cele prognozate în planul de management, mai arată documentul cu bilanţul companiei la şase luni.

Mai mult, compania aeriană a lansat noi curse pe rutele Bucureşti-Dublin, Iaşi-Bologna, Iaşi-Torino, Iaşi-Londra, Bucureşti-Praga şi Cluj-Praga. Tarom are zboruri în 42 de destinaţii, din care 9 sunt interne.

Tarom este prima companie de stat care a trecut sub management privat

Consiliul de administraţie este format din bancherul Dan Pascariu, fostul astronaut Dumitru Prunariu, Valentin Macec, fost consilier al lui Ovidiu Silaghi, fostul ministru al transporturilor Ciprian Ladunca, director financiar şi vicepreşedinte al Metlife Alico România, omul de afaceri Marius Ghenea, proprietarul magazinelor online PC Fun şi PC Garage, şi Nicolae Demetriade, un fost şef al Tarom (care l-a înlocuit în mai în consiliu pe fostul ministru al mediului de afaceri Lucian Isar).

Un membru al CA Tarom câştigă o indemnizaţie de 2.000 de euro net pe lună, iar CEO-ul companiei primeşte 10.000 de euro net pe lună. În iunie anul acesta, Pascariu l-a numit în funcţia de director executiv pe Nicolae Demetriade, care fusese adus în consiliul de administraţie în mai anul acesta.

În perioada 2008 - 2012, Tarom a adunat pierderi de circa 250 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF. Compania va trece pe profit din 2015, potrivit planului de management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO