ZF 24

Oficial, doar 4% din locuintele din Romania sunt inchiriate. Neoficial, 15-20%

15.10.2009, 12:44 25

Circa 15%-20% dintre locuintele din marile orase suntinchiriate, dar doar 4% dintre proprietari le declara si platescimpozite, a declarat, joi, Ion Bejan, consultant Institute RealEstate&Construction Viena, citat de Mediafax.

"Peste 97% dintre locuintele din Romania sunt in proprietateprivata, afectand semnificativ flexibilitatea fortei de munca, cuefecte corespunzatoare in plan economic. De aici marea evaziunefiscala care se inregistreaza la nivelul locuintelor in proprietateprivata care sunt inchiriate. Potrivit Institutului National deStatistica circa 4% dintre unitatile locative sunt declarate casunt inchiriate. In realitate 15-20% dintre locuintele din marilecentre urbane sunt inchiriate", a declarat Bejan, intr-un seminarpe teme imobiliare.

In ceea ce priveste programul "Prima Casa", Bejan a apreciat caacesta este doar un instrument politic, care nu satisface nevoilepopulatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO