ZF 24

BEI ajunge sa salveze Olimpiada de la Londra

Olimpiada din 2012 de la Londra, pusa in pericol de criza fianciara. Satul Olimpic obtine un ajutor financiar de 225 mil. lire sterline de la BEI
10.04.2009, 14:50 17

Cei care au fost insarcinati cu organizarea satului olimpic pentru Olimpiada din 2012 au fost fortati sa ceara ajutor financiar pentru salvarea proiectului care se afla in estul Londrei si care este evaluat la 1 miliard de lire sterline.

Banca Europeaa de Investitii (BEI), a aprobat cererea pentru un credit de 225 milioane lire sterline. Cu toate acestea, dezvoltarea proiectului ar necesita o infuzie de capital de inca 400 milioane lire sterline din partea guvernului Marii Britanii.

Guvernul spera ca sectorul privat va aduce cea mai mare parte din fondurile de 1 miliard de lire sterline necesare pentru dezvoltarea satului olimpic, unde ar trebui cazati aproximativ 3.000 de atleti. Cu toate acestea, ca urmare a crizei financiare, companiile private si-au retras investitiile, organizatorii trebuind acum sa caute alte surse de finantare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO