ZF 24

Olt: Internet de mare viteză gratuit în localităţi fără alimentare cu apă şi canalizare

Olt: Internet de mare viteză gratuit în localităţi...

Autor: Departamentul Corespondenti

07.03.2016, 11:57 493

Locuitorii din 22 de localităţi ale judeţului Olt vor avea acces la internet de mare viteză, acestea fiind selectate în cadrul proiectului „RO-NET – Construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale”, derulat de Ministerul Societăţii Informaţionale cu fonduri europene.

Bugetul total al acestui proiect este în valoare de aproximativ 69 milioane de euro, din care aproximativ 57 milioane de euro reprezintă contribuţia nerambursabilă din fonduri europene.

Localităţile din Olt care vor beneficia de proiect sunt: Slatina, Bârza, Brâncoveni, Bobiceşti, Leleasca, Dăneasa, Iancu Jianu, Poboru, Osica de sus, Milcov, Călui, Teslui, Topana, Morunglav, Grădinari, Sâmbureşti, Găvăneşti, Pleşoiu, Făgeţelu, Vitomireşti, Cungrea, Bărăşti.

În majoritatea localităţilor în care va deveni disponibil internetul broadband, în mod gratuit, nu există utilităţile de bază, cum ar fi alimentarea cu apă şi canalizarea.

„Suntem bucuroşi că Brâncoveni va fi parte din reţeaua RO-NET, dat fiind faptul că accesul la internetul de viteză mare era necesar pentru cetăţenii comunei dornici de informaţie” a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni, una dintre localităţile selectate de minister.

La Brâncoveni, reţeaua de apă şi canal nu a ajuns încă în gospodăriile oamenilor şi, cel mai probabil, internetul broadband va ajunge înainte reţelelor de utilităţi publice.

„Încă mai lucrăm la proiectul de apă şi canal. Dacă pentru partea de alimentare cu apă lucrurile sunt finalizate, se mai lucrează proiectul privind canalizarea. Este un proiect mai amplu, având în vedere că avem 22 de kilometri pe care trebuie să introducem aceste utilităţi publice. Am vrea să le prindem pe amândouă în acelaşi proiect, pe Măsura 7.2, cu bani europeni. Este o valoare de aproximativ două milioane de euro. Toate satele din comună vor beneficia de acest proiect”, a mai declarat primarul din Brâncoveni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO