ZF 24

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit, a anunţat nora acestuia. Istoria fabuloasă a unui om care a fost remarcat de Elena Ceauşescu şi trimis apoi în Germania, după care a revenit în România pentru a ajunge unul dintre cei mai mari milionari ai ţării

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit, a anunţat nora...

Autor: Firuta Flutur

24.01.2017, 07:31 13947

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi, a declarat într-o intervenţie televizată nora acestuia, Adriana Constantinescu.

"Nu mai este printre noi. De ziua Unirii s-a dus. A fost o tortură. Asta a fost. O tortură. Cu semnătura judecătorilor şi a procurorilor. O tortură. S-a stins din viaţă la faimosul spital. Toţi judecătorii care au semnat sentinţa lui. Toţi care nu s-au uitat cel puţin pe documentele de la medici. Condiţiile din închisoare, toată lumea, tot sistemul, au ţinut un om şi l-au torturat. Pur şi simplu a fost toturat în închisoare, în spital şi uite că nu a mai putut să lupte. S-a dus să îşi facă operaţie la genunchi, a cerut să fie eliberat, îşi făcuse o treime din pedeapsă, toată lumea a spus că starea lui este foarte gravă, trebuie să plece acasă, nu mai poate să stea acolo, am cerut arest la domiciliu, orice numai să trăiască", a declarat Adriana Constantinescu, la România Tv.

Dan Adamescu s-a remarcat prin anii 70-80 când a ajuns să se ocupe de aprovizionarea magazinelor din Bucureşti din perioada Ceauşescu. El a fost remarcat chiar de Elena Ceauşescu, Conform cărţii “Confesiunile unui cafengiu” scrisă de Gheorghe Florescu.

În anii 80, Adamescu a plecat în Germania, iar mulţi au spus, după revoluţie, că a fost trimis de DIE( actualul SIE- serviciul secret al României).

După Revoluţie el s-a întos la Bucureşti şi şi-a început primele afaceri cu celebrul magazin ElectroIT Megavision din Piaţa Unirii. După aceea, a început să preia clădiri de locuinţe, pe care le-a reamenajat în birouri- celebra clădire Connex/Astra de pe bulevardul Unirii. El a cosntruit apoi alte clădiri de birouri, într-o piaţă a anilor 90 unde marile companii nu aveau alternative , dincolo de casele interbelice sau apartamente.

După venirea la putere a lui Emil Constantinescu, în 1996, Dan Adamescu a cumpărat celebrul magazin Unirea. Apoi, a cumpărat Astra Asigurări, pe care a dus-o numărul 1 din piaţă, dar care i-a adus şi “sfârşitul”. În criză a cumpărat de la familia Păunesc celebrul hotel Intercontinental.

Adamescu a lăsat în urmă multe probleme nerezolvate, în ultimii 2 ani, dincolo de problemele cu justiţia, s-a confruntat şi cu un divorţ extreme de controversat.

Din prima căsătorie are un copil, Alexander, care a fost alături de el în toate scandalurile din ultimii ani.

Omul de afaceri Dan Adamescu era internat la un spital privat din Capitală. Familia acuza la finalul anului 2016 că nu a fost lăsată să îl vadă.

"Sora lui l-a văzut, dar nu mai pot intra rudele la el pentru că acea cameră este sterilă şi nimeni nu se poate apropia în afară de medici. Sora lui a cerut o vizită pentru luni, dar asta numai în cazul în care există îmbunătăţiri şi îl pot transfera la alt salon", a declarat atunci, pentru MEDIAFAX nora lui Dan Adamescu.

Femeia mai spunea, pe 26 decembrie, că omul de afaceri "a venit cu nenumărare bacterii din închisoare".

La finele lunii noiembrie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins cererea de eliberare condiţionată depusă de Dan Adamescu.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, în luna mai, la patru ani şi patru luni de închisoare în dosarul în care era acuzat că a intervenit la judecători în dosare de insolvenţă, alături de el fiind condamnaţi şi patru magistraţi la pedepse cuprinse între 3,4 ani şi 12 ani şi două luni. El a fost găsit vinovat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO