ZF 24

Omul de afaceri Jean Valvis ia 28 mil. euro de la UniCredit Ţiriac Bank. Două treimi din bani merg către Aqua Carpatica

Omul de afaceri Jean Valvis ia 28 mil. euro de la...

Autor: Cristina Roşca

30.07.2015, 14:25 5285

Grupul Valvis, controlat de antreprenorul Jean Valvis de origine greacă cu cetăţenie elveţiană, ia o finanţare de 28 mil. euro de la Unicredit Ţiriac Bank pentru susţinerea activităţii curente şi pentru refinanţarea investiţiilor din ultimii ani. Grupul Valvis are în portofoliu mai multe companii, în domeniul apelor minerale (Aqua Carpatica), în domeniul agriculturii şi al energiei regenerabile.

“Agricultura şi industria alimentară reprezintă sectoare strategice ale României şi ne dorim să finanţăm din ce în ce mai mult aceste domenii şi, totodată, să fim un investitor şi mai relevant în economia românească. Brandul Aqua Carpatica (…) are un potenţial important de dezvoltare atât în ţară cât şi la export”, a declarat Andrei Svoronos, şeful departamentului de agricultură şi industrie alimentară din cadrul diviziei large corporate a UniCredit Ţiriac Bank, cel care a coordonat procesul de finanţare în cadrul băncii.

Din totalul finanţării, circa 65% (18 mil. euro) va merge către Carpathian Spring, compania care operează brandul Aqua Carpatica. Aceasta este destinată, pe de o parte, refinanţării unor investiţii realizate la fabrica de la Panaci (localitatea Coverca, judeţul Suceva) şi, pe de altă parte, susţinerii nevoilor de dezvoltare a companiei pe piaţa locală şi pe pieţe externe, printr-o nouă linie de capital de lucru. Vlavia a anunţat recent că are în plan dezvoltarea brandului Aqua Carpatica la export. Restul sumei este împărţit între alte companii din grup printre care Dorna Agri (2,5 mil. euro pentru pentru finanţarea culturilor agricole, scontarea subvenţiilor ce urmează a fi primite de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), precum şi pentru acoperirea altor nevoi generale). “Restul limitelor de creditare aprobate în favoarea celorlalte firme din cadrul grupului Valvis Holding vizează refinanţarea în condiţii mai avantajoase a unui proiect de producţie de energie regenerabilă, facilităţi de factoring şi linii de trezorerie pentru acoperirea riscurilor valutare, de dobândă şi a preţului cerealelor”, mai spun reprezentanţii Unicredit Ţiriac Bank într-un comunicat de presă.

“Valvis Holding se află într-o etapă de dezvoltare şi expansiune, iar parteneriatul cu UniCredit Ţiriac Bank se doreşte a fi unul solid şi de durată. Într-o piaţă specifică stagnantă şi conservatoare, AQUA Carpatica a înregistrat creşteri de vânzări spectaculoase de la an la an, iar 2015 se prevede a fi anul cu o creştere de aproximativ 50% faţă de anul trecut. Eforturile noastre s-au concretizat şi prin reuşite de export: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, China, ţările Golfului, Rusia, Moldova, Germania, Ungaria”, a declarat Jean Valvis, Preşedintele Valvis Holding.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO