Opt „deal-uri“ au salvat ieri rulajul bursei de la o nouă ruşine

8 ian 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Indicele bursier BET, care urmăreşte cele mai importante zece companii de pe bursa locală, a crescut ieri cu 0,64%, anulând scăderile din primele două şedinţe ale anului. Principalul indice al bursei de la Bucureşti a închis şedinţa peste nivelul de 6.500 de puncte, la maximul ultimilor cinci ani şi jumătate.

Evoluţia indicelui a fost susţinută ieri de acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi BRD, care au închis cu creşteri de 1,24%, respectiv 1,46%. Titlurile Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au crescut şi ele cu 1,61%, iar Fondul Proprietatea (FP) a închis şedinţa cu un avans de 0,59%.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni şi-a revenit ieri după ce primele şedinţe de tranzacţionare ale anului au fost foarte slabe. Rulajul a urcat la 44 mil. lei (aproape 10 mil. euro), apropiindu-se de media anului trecut. La asta au contribuit însă cele opt tranzacţii speciale (deal-uri) realizate cu acţiunile TLV, FP, SIF5, SNP şi BVB, în valoare de 16,2 mil. lei, şi tranzacţiile de 7 mil. lei cu acţiunile băncii austriece Erste (EBS). Titlurile Erste au crescut ieri cu 6%.

Creşteri de peste 10% au înregistrat acţiunile Şantierului Naval Orşova (SNO), Rompetrol Rafinare (RRC), Electroputere (EPT), Siretul Paşcani (SRT) şi Romcarbon Buzău (ROCE).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2014

 
Cuvinte cheie:
bursa
, BVB
, „deal-uri“
, indice
, sedinte
, bet

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide