ZF 24

Ora cadourilor - ceasurile de lux

Ceas Helena, Passionate Russia, 9.190 lei, FreyWille.

galerie foto

Autor: Roxana Petrescu

20.12.2014, 11:23 139

Cererea de ceasuri de lux din România a fost într-o oarecare revenire anul acesta, dar continuă să fie încă departe faţă de anii 2007-2008, când existau clienţi şi pentru piese de 250.000 de euro. Astfel, perioada sărbătorilor devine extrem de importantă pentru importatorii de ceasuri de lux. Propunerile com­paniilor de profil nu sunt la fel de extravagante ca în anii de dinaintea crizei, luxul este uşor mai potolit, piesele în sine fiind oglinda unui design clasic, cu linii mai degrabă din zona convenţională, decât experimentală.

Piesele recomandate, în cea mai mare parte, nu mai sunt încărcate de pietre preţioase, această „cu­minţenie“ a detaliilor fiind un indiciu asupra faptului că deciziile de achiziţie nu mai sunt făcute impulsiv, ci mai degrabă temeinic. Modelele de inspiraţie clasică oferă certitudinea rezistenţei în timp, caracteristică tot mai căutată în aceste vremuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO