ZF 24

Oradea: Proiect de 11,5 mil. euro pentru valorificarea energiei geotermale

Oradea: Proiect de 11,5 mil. euro pentru valorificarea...

Autor: Laurentiu Cotu

20.10.2014, 17:38 505

Primăria Oradea a publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind organizarea procedurii de licitaţie deschisă pentru achiziţia lucrărilor din cadrul proiectului de valorificare a energiei geotermale, contract estimat la 50,8 mil. lei (aproximativ 11,5 mil. euro), fară TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor este 3 decembrie 2014.

Proiectul ’’Valorificarea energiei geotermale în asociaţie cu pompe de căldură şi gaze naturale, pentru producerea agentului termic de încălzire şi preparare a apei calde de consum la consumatorii cartierului Nufărul I - Oradea" a fost depus pentru finanţare în anul 2010, în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Creşterea competitivităţii economice, Axa Prioritară 4.

Proiectul prevede înlocuirea energiei termice provenite din cărbune pentru prepararea agentului termic de încălzire şi apă caldă de consum, cu energie geotermală, provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Proiectul presupune utilizarea pompelor de căldură, care permit extragerea unei puteri suplimentare de 12 MW de energie geotermală. În cadrul acestei investiţii se vor construi o staţie termică geotermală, pompe de căldură, boilere pe gaz şi se va înlocui actuala reţea de transport agent primar şi apa geotermală, cu o reţea nouă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO