ZF 24

Orange a lansat o reţea Wi-Fi, disponibilă şi pentru clienţii celorlaţi operatori telecom

Orange a lansat o reţea Wi-Fi, disponibilă şi pentru...

Autor: Ioana Nita

25.03.2014, 17:08 28828

Clienţii Orange se pot conecta începând de azi la internet şi prin intermediul hot spot-urile Orange, fără a avea nevoie de nume de utilizator şi parolă, autentificarea realizându-se cu ajutor cartelei SIM. Orange România pune astfel la dispoziţie pe plan local o reţea Wi-Fi compatibilă Passpoint – tehnologie care permite conectarea şi autentificarea automată a utilizatorilor, asigurând în acelaşi timp, potrivit operatorului telecom, cel mai înalt grad de securitate a informaţiei într-o reţea Wi-Fi.

Pentru a se putea conecta la internet prin hot-spot-urile Orange, clienţii trebuie să utilizeze dispozitive compatibile cu această tehnologie, precum terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android. Odată ce selectează reţeaua SSID Orange Mobile Wi-Fi, utilizatorii se vor conecta automat la internet, nefiind necesară o configurare în prealabil. Clienţii care nu au dispozitive  compatibile Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare la prima încercare de conectare la reţea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat.

Serviciul poate fi accesat şi de către clienţii celorlalţi operatori de telefonie mobilă de pe piaţă, care se pot conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore - autentificarea se face prin portal, iar parola se primeşte prin SMS.

În România, singurul operator telecom care mai oferă reţea Wi-Fi este compania RCS-RDS, care în prezent are 2276 de puncte de acces wireless la internet la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO