ZF 24

Orange atacă piaţa de transfer de bani

Orange atacă piaţa de transfer de bani

Autor: Adrian Seceleanu

24.03.2014, 00:07 6867

Orange, liderul industriei locale de telefonie mobilă, va lansa în a doua jumătate a acestui an, în parteneriat cu o bancă, un serviciu care le va permite clienţilor să plătească facturi sau să trimită bani altor utilizatori dintr-un cont care va fi asociat numărului de telefon, a declarat într-un interviu pentru ZF Jean François Fallacher, directorul executiv al operatorului.

„Sunt multe bănci în România, dar dacă ne uităm la consumul de servicii bancare, credem că există cu adevărat spaţiu pe piaţă să aducem Orange Money, un serviciu prin care putem facilita două lucruri: transferul unor sume mici şi medii de bani şi plata facturilor“, a declarat Fallacher. El nu a precizat care este numele băncii cu care va colabora Orange.

Potrivit datelor de pe piaţă, aproximativ 60% dintre români au un cont la bancă, iar un procent şi mai mic dintre ei au un card bancar.

Serviciul Orange Money va permite transferul unor sume între circa 10 şi 300 de lei, iar clienţii vor putea depune sau retrage bani în magazinele Orange şi ale unor parteneri. Orange va încasa un comision la fiecare transfer sau retragere a unei sume de bani. Serviciul Orange Money este deja lansat de grupul francez în mai multe pieţe emergente.

„Să fie clar, nu vrem să devenim o bancă, nu vom concura cu băncile, ci doar vom oferi un serviciu care va fi foarte la îndemână pentru clienţi“, a insistat el.

Ce a mai spus Jean François Fallacher:

  • Nu cred în schimbări majore pe piaţa de telecom din România pe termen scurt.
  • Românii cumpără tot mai mult abonamente pentru că vor smartphone-uri la un preţ accesibil.
  • Asistăm la o explozie a consumului de date, iar adopţia 4G va accelera.
  • Citiţi pe ZF Corporate: 

    - date despre rata de penetrare a smartphone-urilor  

    - declaraţia lui Fallacher despre creşterea numărului de abonaţi şi estimările lui pentru 2014 ; evoluţia clienţilor Orange TV Go

    - opinia şefului Orange despre piaţa de telefonie mobilă şi potenţialul ei de creştere; aşteptări şi planuri pentru 2014

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO