ZF 24

Orange lansează 4G în 90 de oraşe şi 1.000 de localităţi pe 7 aprilie. Demonstraţii cu o reţea 4Gplus la 300 Mbps

Orange lansează 4G în 90 de oraşe şi 1.000 de...

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2014, 10:03 2813

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, va lansa pe 7 aprilie serviciile de date 4G în 90 de oraşe şi 1.000 de localităţi, respectiv pentru 45% din populaţia României, au anunţat reprezentanţii companiei într-o conferinţă de presă. Începând de la aceeaşi dată acoperirea reţelei 4G din mediul urban va fi de peste 73%.

Compania a anunţat, de asemenea, că a construit o reţea cu tehnologia 4G plus, care permite viteze de până la 300 Mbps.

”Reţeaua noastră este deja pregătită pentru 4g plus. 4G plus agregă două benzi de frecvenţă pentru a oferi viteze de până la 300 Mbps. Este o viteză teoretică, pe care am atins-o şi noi în laborator şi care va fi disponibilă din 7 aprilie în nordul şi centrul Bucureştiului plus Braşov, Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi şi Galaţi. De săptămâna viitoare clienţii pot testa în magazine acest serviciu, care va fi lansat comercial imediat ce pe piaţa din România vor fi disponibile disozitive compatibile. Suntem a noua ţară din lume care lansează această tehnologie, al doilea operator din Europa de Est şi primul din România”, a declarat Ştefan Slavnicu, directorul tehnic al companiei.

Echipamentele pentru reţeaua 4G plus au fost furnizate de compania chineză Huawei, a adăugat directorul tehnic al Orange.

Pe de altă parte, Orange şi-a redesenat şi portofoliul de abonamente, care va fi mai simplu şi va include doar două categorii de abonamente de voce şi date, şi o alta dedicată serviciilor de internet, a declarat Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange.

Toate abonamentele din categoria ”Panteră” vor include servicii 4G cu viteze de descărcare a datelor de 30 până la 60 Mbps, a adăugat Ducarroz.

”Avem o altă abordare vom oferi ceea ce poate vedea clientul în mod real pe echipament. Vom include două categorii de 4G - un 4G rapid la 30 Mbps, şi o opţiune care măreşte viteza la 60 Mbps”, a spus oficialul Orange. El a prezentat în cadrul conferinţei un tabel potrivit căruia, spre exemplu, un client căruia i se promite o viteză teoretică de 75 Mbps, i se oferă de fapt în mod real o viteză de aproximativ 30 Mbps.

În acest moment în reţeaua Orange există 200.000 de echipamente compatibile cu tehnologia 4G, însă nu toate sunt folosite pentru că reţeaua 4G nu acoperă încă toate localităţile mari din România, potrivit lui Ducarroz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO