ZF 24

Orange România a lansat servicii de stocare în cloud

Julien Ducarroz, director comercial al Orange

Julien Ducarroz, director comercial al Orange

Autor: Adrian Seceleanu

22.04.2013, 10:23 483

Orange România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat servicii de cloud, care le permit clienţilor să stocheze pe servere ale companiei imagini, clipuri video, documente sau orice alte tipuri de fişiere.

Serviciul este disponibil fără costuri suplimentare pentru clienţii cu abonamente Cangur, Colibri sau Panteră, care pot solicita activarea acestuia fără costuri suplimentare. Clienţii Orange care au aceste abonamente primesc un spaţiu de stocare de până la 10 GB de date.

Traficul de date dintre smartphone-uri sau tablete şi servere este gratuit, atât pentru încărcarea cât şi pentru descărcarea datelor, au spus reprezentanţii Orange. Traficul gratuit nelimitat pentru Orange Cloud este disponibil pentru numărul pe care a fost activat serviciul.

Clienţii care au nevoie de un spaţiu de stocare mai mare, sau care nu au un abonament Cangur, Colibri sau Panteră pot cumpăra una din opţiunile de 10 GB, 50 GB sau 150 GB pentru 1,5 euro, 5 euro, respectiv 15 euro (TVA inclus) pe lună. Serviciul pot fi activate în magazinele Orange, la un număr dedicat sau online, din contul Orange.

Aplicaţia Orange Cloud poate fi accesată de utilizatorii de echipamente cu sistem de operare Android (tablete, smartphone-uri, camere foto) şi poate fi descărcată gratuit din Google Play, şi, în cursul săptămânii, va fi disponibilă în App Store pentru clienţii cu smartpone-uri sau tablete iOS. Odată instalată, aplicaţia va solicita numele de utilizator şi parola contului Orange pentru autentificare.

Orange Cloud permite trimiterea fişierelor video sau fotografiilor către prieteni sau cunoştinţe direct din Orange Cloud prin intermediul reţelelor de socializare precum Facebook, Twitter şi YouTube. De asemenea, accesând cloud.orange.ro utilizatorii îşi pot organiza arhiva foto sau melodiile, asa cum îşi doresc. În plus, folosind Orange Cloud, clienţii Orange îşi vor putea salva contactele şi agenda atunci când au nevoie, pentru a fi siguri că nu pierd informaţii importante atunci când îşi resetează sau îşi schimbă telefonul.

Serviciile de tip cloud sunt “obligatorii” pentru un operator de telefonie mobilă, mai ales în contextul în care creşterilor înregistrate în vânzările de smartphone-uri şi servicii de date, a declarat Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange România.

Anul trecut numărul de clienţi Orange cu abonament care deţineau un smartphone a crescut cu 17%, iar numărul de abonaţi consumer care cumpăraseră un pachet de servicii care include şi date a crescut cu 30%. De asemenea, traficul de date lunar al clienţilor consumer a crescut anul trecut în medie cu 80%, a spus Ducarroz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO