ZF 24

Orange, singurul operator cu un profit net de peste 100 mil. €

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

09.06.2014, 00:07 5454

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a obţinut anul trecut un profit net de 113,3 mil. euro, în scădere cu 2% faţă de anul precedent, rămânând astfel singura companie de comunicaţii din România cu un câştig anual de peste 100 mil. euro, arată rezultatele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor pentru toţi operatorii mari, cu excepţia Romtelecom.

Compania controlată de francezii de la Orange şi-a conservat în 2013 marja profitului net în jurul a 12%, astfel că pe fondul creşterii veniturilor cu 6% operatorul a înregistrat un rezultat net aproape egal cu cel din 2012, de 116 mil. euro.

WikiZF: Profilul companiei Orange

Subsidiara grupului britanic Vodafone a înregistrat pe de altă parte o scădere de 13% a profitului net, la 97,5 mil. euro, în timp ce Cosmote - numărul trei pe piaţă, controlat de OTE (Grecia) şi Deutsche Telekom (Ger­ma­nia), a revenit pe pierdere, după ce înregistrase profit în 2012. Şi RCS&RDS, UPC, Societatea Naţională de Radioco­municaţii şi Digital Cable Systems (care operează sub brandul AKTA) au înregistrat pierderi în 2013.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- valoarea totală a afacerilor cumulate de primii 30 de jucători din piaţă 

- date despre rezultatele financiare ale Cosmote şi RCS&RDS 

- grafice şi tabele despre piaţa de profil 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO