ZF 24

Orange, Vodafone şi Cosmote: până la 60% din telefoanele vândute în 2013 au fost smartphone-uri

Orange, Vodafone şi Cosmote: până la 60% din...

Autor: Adrian Seceleanu

30.03.2014, 11:57 10223

Vânzările de telefoane mobile inteligente au accelerat puternic anul trecut, ajungând în ultimele două luni din 2014 chiar şi la o pondere de aproape 70% din totalul terminalelor comercializate, au declarat pentru ZF reprezentanţii Orange, Vodafone şi Cosmote, cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii mobile.

„Vânzările de smartphone-uri s-au dublat în 2013 faţă de 2012, iar în luna decembrie 2013 mai mult de jumătate din totalul telefoanelor vândute au fost smartphone-uri”, au declarat oficialii Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă.

La rândul lui, Bogdan Lerescu, head of terminals la Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, spune că vânzările de smartphone-uri au înregistrat o creştere semnificativă anul trecut, atingând nivelul de 60% din totalul vânzărilor de telefoane.

„Anul trecut, smartphone-urile au depăşit, în medie, 50% din totalul telefoanelor pe care le-am vândut”, a adăugat Lerescu.

În cazul Cosmote, al treilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă după venituri şi numărul de clienţi, ponderea smartphone-urilor în numărul total de telefoane vândute este de 49%.

Compania a înregistrat un record al vânzărilor de smartphone-uri în decembrie, a declarat Alin Jantea, hardware management manager la Cosmote.

„În decembrie 2013, ponderea smartphone-urilor în vânzările de telefoane a fost de 68%, comparativ cu lunile ianuarie 2013 şi decembrie 2012, unde vorbim de 48% şi respectiv 40%.”

În România aproximativ 75% din telefoanele mobile sunt cumpărate de la aceştia şi nu de la retaileri electro-IT&C, potrivit datelor Gersim Impex, cel mai mare distribuitor local de mobile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO