ZF 24

Oraşul Sibiu, inclus într-un top al celor mai fermecătoare oraşe din Europa

Oraşul Sibiu, inclus într-un top al celor mai...

Autor: Madalina Cerban

02.05.2014, 19:52 2130

Jurnaliştii de la The Huffington Post le recomandă turiştilor nouă oraşe europene, a căror mărime poate varia, dar care au în comun acelaşi lucru - farmecul.

Printre aceste oraşe se numără şi Sibiu din România, despre care huffingtonpost.com precizează că a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2007.

"Acest oraş pietonal prietenos are un nivel superior (oraşul de sus, n.r.) plin de numeroase locuri istorice, care este completat de un nivel inferior (oraşul de jos, n.r.) cu case situate pe străzi pietruite. Nu este de mirare că a fost Capitală Culturală Europeană în 2007", se spune pe site-ul The Huffington Post.

Alături de Sibiu, pe lista oraşelor fermecătoare din Europa recomandate de site-ul american se numără: Bibury, considerat "cel mai frumos oraş" din Marea Britanie, Giethoorn, despre care se spune că este "Veneţia Olandei", Eguisheim din Franţa, Bruges din Belgia, Colmar din Franţa, Gruyeres din Elveţia, Alberobello din Italia şi Cesky Krumlov din Republica Cehă.

The Huffington Post este un site american de informaţii şi un blog agregator de ştiri fondat de Arianna Huffington, Kenneth Lerer şi Jonah Peretti.

Lansat în 2005 şi achiziţionat în februarie 2011 de portalul AOL, The Huffington Post şi-a început expansiunea dincolo de graniţele Statelor Unite ale Americii prin lansarea iniţial a două noi ediţii anglofone - una în Canada şi una în Marea Britanie. Ulterior, The Huffington Post şi-a dezvoltat mai multe versiuni, în mai multe limbi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO