ZF 24

Parizienii pregatesc un program de inchirieri masini electrice. Noi inca ne acomodam cu inchirierea de biciclete

Parizienii pregatesc un program de inchirieri masini electrice. Noi inca ne acomodam cu inchirierea de biciclete
10.08.2009, 15:44 46

Primarul Parisului pregateste un program de inchirieri de masini electrice ce pof ti luate si lasate la standurile de inchirieri din oras, informeaza Der Spiegel.

Bertrand Delanoe spera sa achizitioneze o flota de 2.000 de masini electrice pe care clientii le pot inchiria si apoi lasa la standurile de inchirieri din Paris. De asemenea, alte 2.000 de vehicule vor fi oferite administratiilor locale a doua orase in cadrul aceluiasi profram.

Lansarea programului este programata pentru 2010, desi oficiali ai administratiei Parisului indica drept data de lansare mijlocul anului 2011.

Sustinatorii programului declara ca prin acest sistem emisiile de carbon vor fi reduse cu 22.000 de tone anual.

Conform publicatiei Le Parisien, programul "Autolib" va costa aproximativ 9,9 milioane euro pentru a construi 1.400 de standuri de inchirieri de masini si de statii de reincarcare in jurul Parisului si in suburbii. Guvernamantul regiunii Ile-de-France, care include Parisul, va contribui de asemenea cu 4 milioane dolari.

Mai multe companii auto printre care Daimler, Renault si PSA Peugeot Citroen si-au exprimat interesul pentru a intra in program.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO