ZF 24

Parlamentarii au completat conducerea ASF: Cornel Coca Constantinescu e prim vicepreşedinte, Marius Vorniceanu–responsabil de asigurări şi Dan Armeanu- membru neexecutiv

Parlamentarii au completat conducerea ASF: Cornel Coca...

Autor: Roxana Pricop

30.09.2014, 14:17 1293

Senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget, finanţe i-au validat azi pe Cornel Coca Constantinescu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, poziţie rămasă liberă după plecarea lui Daniel Dăianu la BNR, pe Marius Vorniceanu, consilier la Curtea de Conturi şi fost şef la Garda Financiară, în funcţia de vicepreşedinte responsabil de asigurări după ce Corneliu Moldoveanu a fost revocat ieri din funcţie de Parlament pe motiv că Moldoveanu a fost trimis în judecată de DNA în dosarul de corupţie Carpatica.

Dan Armeanu, profesor de finanţe şi asi­gu­rări în cadrul ASE, a fost numit în funcţia de membru neexecutiv la ASF, pe locul lăsat liber de Coca Constantinescu până recent membru neexecutiv al ASF.

De la ora 14.00, plenul reunit al camerelor parlamentului va supune la vot numirea celor trei.

În Consiliul ASF, format din nouă locuri, a rămas şi acum un post liber de membru neexecutiv prin plecarea de pe această funcţie a lui pe Cornel Coca Constantinescu. Probabil acest loc va fi completat în luna noiembrie.

ASF a fost înfiinţată în aprilie anul trecut, prin comasarea a trei comisii de supraveghere separate: CNVM pe piaţa de capital, CSA pe asigurări şi CSSPP pe pensii private. Structura de conducere este acum complet diferită de cea cu care instituţia a pornit la drum în primăvara lui 2013. Azi Consiliul are nouă locuri, faţă de 17 locuri în urmă cu an. Însă nici acum structura de conducere nu este completă. 

Nici preşedintele instituţiei nu mai este acelaşi: Dan Radu Ruşanu, numit preşedintele ASF pe 24 aprilie 2013 şi apoi reconfirmat de încă două ori în funcţie (în iunie şi noiembrie), este în prezent arestat la domiciliu pentru complicitate la abuz în serviciu şi sprijinire de grup infracţional în dosarul Carpatica, alături de un alt fost membru din conducerea ASF - Marian Mîrzac.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO