ZF 24

Patriciu delisteaza Fabian de pe bursa de la Londra in aprilie

Patriciu delisteaza Fabian de pe bursa de la Londra in aprilie
10.03.2009, 14:14 26

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a ajuns sa controleze fondul de investitii Fabian prin intermediul Black Sea Global Properties (BSGP), va delista compania de pe bursa de la Londra incepand cu opt aprilie, termen pana la care va achizitiona si ultimele titluri ramase in proprietatea actionarilor minoritari, a anuntat BSGP.

Patriciu detine in prezent 99,1% din actiunile Fabian, iar pana la sfarsitul acestei luni va prelua ostil si restul participatiilor. Miliardarul a facut o oferta de achizitie a actiunilor Fabian in luna decembrie a anului trecut, contra unui pret de 1 euro/actiune, care evalua compania la 50 de milioane de euro. Prin achizitia Fabian, Dinu Patriciu a preluat o firma implicata in sapte proiecte de birouri si patru rezidentiale, cu o valoare de piata estimata la 138,3 milioane de euro, dar care are si credite contractate de 76,1 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO