ZF 24

PDL are majoritatea fara PNL: inca trei parlamentari de la PSD si PNL au fost racolati. Chirvasuta si Chivu (PSD) si Nedelcu (PNL), noii "dezertori"

PDL are majoritatea fara PNL: inca trei parlamentari de la PSD si PNL au fost racolati
15.12.2009, 12:24 74

Numarul deputatilor independenti a ajuns astazi la 24, dupa ceinca trei parlamentari din PSD si PNL au demisionat. Astfel, dacacei trei se vor orienta catre PD-L, acest partid va putea treceguvernul si fara sprijinul liberalilor, avand cu trei parlamentariin plus fata de majoritatea calificata (jumatate plus unu dinparlamentari) de 236 de parlamentari.

Este vorba de Laurentiu Chirvasuta, senator PSD, Sorin Chivu,senator PSD si Vasile Nedelcu senator PNL.

Doi deputati PSD, Razvan Turea si Gabriel Tita Nicolescu, autrecut luni la PD-L. Prin racolarea celor cinci, PD-L (167 deparlamentari) a devenit mai lipsit de constrangeri in negocierilepentru formarea guvernului, avand impreuna cu UDMR (31 deparlamentari), independenti (20 de parlamentari cu cei care auplecat ieri de la PSD) si minoritati (18 parlamentari), 239 devoturi, cu trei mai multe peste pragul necesar pentru a-si trece unguvern prin Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO