ZF 24

Pe timp de criza cheltuielile guvernului cu personalul si asistenta sociala inregistreaza cresteri

27.08.2009, 12:41 44

In luna iulie, cheltuielile bugetului general consolidat au avansat cu 7,4% fata de aceeasi perioada din anul precedent, la 109,8 miliarde lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Cheltuielile de personal pe primul semestru al anului in curs au avansat cu 11,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cresterea cheltuielilor de personal, fata de aceeasi perioada a anului trecut, este o consecinta a majorarilor salariale aprobate in a doua parte a anului 2008, se arata in datele ministerului.

Cresterea cheltuielilor cu asistenta sociala cu 6,8 miliarde lei, fata de aceeasi perioada a anului precedent, a fost cauzata de majorarea punctului de pensie in octombrie 2008 si acordarii pensiei sociale minim garantate incepand cu luna aprilie 2009.

Cheltuielile cu bunuri si servicii au inregistrat o scadere cu 5,5% fata de perioada similara a anului precedent. Cheltuielile cu dobanzi au crescut cu 50,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cheltuielile pentru investitii care includ cheltuielile de capital precum si alte transferuri pentru investitii, pe primele sase luni au fost de 16,9 miliarde lei, respectiv 3% din PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO