ZF 24

„Pensionarii“ canadieni au cumpărat cel mai mare depozit de lângă Capitală

ZF a scris despre negocierea acestei tranzacţii la sfârşitul lunii septembrie

ZF a scris despre negocierea acestei tranzacţii la sfârşitul lunii septembrie

Autor: Cristi Moga

14.10.2014, 00:07 3626

Compania P3 din Cehia, deţinută de fondul american TPG şi de Ivanhoe Cambridge, subsidiara imobiliară a celui mai mare fond de private equity din Canada, în mâinile căruia se află şi banii de pensii ai locuitorilor din regiunea Quebec, a cumpărat, într-o tranzacţie de 120 mil. euro, Europolis Logistic Park, cel mai mare complex de depozite de lângă Bucureşti.

Proiectul vândut de grupul austriac CA Immo are o suprafaţă de 214.000 mp şi chiriaşi precum Carrefour, eMag, Altex, Profi sau Interbrands, dar şi teren suplimentar de 40 de hectare pe care pot fi construite noi spaţii de depozitare.

Tranzacţia readuce indirect în piaţa imobiliară din România investitorii nord-americani, după ce în ultimii cinci-şase ani real estate-ul autohton a fost mai degrabă ocolit de marii investitori institu­ţionali. TPG are sub administrare active de 66 mld. dolari, în timp ce fondul de pensii Caisse du depot et placament du Quebec, proprietarul Ivanhoe Cambridge, administrează 200 mld. dolari.

„Investiţia P3 în România, având în TPG şi Ivanhoe Cambridge suportul a doi dintre cei mai mari investitori instituţionali din lume, este fără doar şi poate un semnal pozitiv pentru piaţa locală“, a declarat cu privire la tranzacţie Robert Miklo, associate director în departamentul de investiţii al Colliers International, care a asistat CA Immo la vânzarea proiectului.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre TPG, portofoliul din Europa 

- ce spune CA Immo despre tranzacţie şi strategia aplicată de companie în România 

- opinia lui Ian Worboys, CEO-ul P3, despre tranzacţie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO