ZF 24

Pentru ce poziţii mai fac recrutări băncile pe final de an

Pentru ce poziţii mai fac recrutări băncile pe final...

Autor: Corina Mirea

19.11.2013, 00:06 131

Departamentele de vânzări de credite vor genera pe final de an cele mai multe oferte de muncă din partea băncilor, pe fondul creşterii cererii în perioada sărbătorilor pentru credite de nevoi personale.

„Cele mai multe poziţii deschise în bănci pe finalul acestui an vor fi cele de agenţi vânzări sau consultanţi de credite, pentru că în perioada sărbătorilor foarte mulţi oameni îşi fac credite pentru nevoi personale, pentru a merge în vacanţe sau pentru a cumpăra diverse cadouri în rate. Prin urmare, băncile au nevoie de multă forţă de vânzări, mai ales până în perioada sărbătorilor“, spune Sorina Donisa, country manager al grupului de firme cu activităţi în recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.

Băncile mari au început încă din această lună să pregătească terenul şi au scos deja la concurs poziţii de agenţi vânzări sau de consilieri bancari pentru credite de tip retail pe site-urile de recrutare.

Printre instituţiile de credit care au scos la concurs joburi de consilieri de credit pentru finalul anului se numără Volksbank, Libra Bank, BCR, Garanti sau Banca Transilvania, potrivit site-urilor de recrutare online BestJobs şi eJobs.

De altfel, şi Bancpost are în plan recrutarea a 200 de oameni, în mai multe oraşe din ţară, până la finalul anului 2014 pentru Agenţia de Vânzare Directă (AVD), înfiinţată în toamna acestui an. Mai mult, şi BCR a anun­ţat angajări pentru structura de „workout“ înfiinţată la începutul anului, care are atât activităţi de recuperare, re­me­diere sau management al creditelor neperformante, cât şi de vânzare a portofoliilor real estate pentru care banca are nevoie de competenţe de analiză financiară, negociere, dar şi de vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO