ZF 24

Percheziţii în casa copilotului german suspectat că a prăbuşit intenţionat avionul Germanwings

Percheziţii în casa copilotului german suspectat că a...

Autor: Mihai Draghici

26.03.2015, 19:31 510

Procurorii şi poliţiştii caută dovezi în casa copilotului Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani. Locuinţa copilotului este în orăşelul Montabaur, situat la sud-est de Dusseldorf.

Andreas Lubitz, cetăţean german, lucra ca pilot la compania Germanwings din septembrie 2013 şi avea 630 de ore de zbor. Comandantul aeronavei, Patrick S., avea 6.000 de ore de zbor.

Procurorii francezi suspectează că Andreas Lubitz a prăbuşit intenţionat avionul, el profitând de ieşirea pentru scurt timp a căpitanului din carlingă pentru a înclina aeronava pe o traiectorie de prăbuşire.

"Deocamdată nu reuşim să înţelegem motivul", a declarat procurorul francez Brice Robin, excluzând un atac terorist. "Nu pot folosi nici cuvântul sinucidere; nu poţi comite sinucidere când ai responsabilitate pentru 100 de vieţi omeneşti", a subliniat procurorul din Marsilia.

Familia copilotului a sosit la locul accidentului, în sud-estul Franţei, dar a fost ţinută separat de rudele celorlalte 149 de persoane decedate.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Nu existat supravieţuitori. Echipele de intervenţie au început joi să adune fragmente din trupurile celor 150 de victime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO