ZF 24

Peste 1.000 de agronomi intră anual în piaţa muncii cu salarii de peste 400 €

Autor: Luciana Georgescu

23.10.2014, 13:48 412
Facultăţile româneşti produc în fiecare an între 1.000 şi 1.200 de ingineri agronomi în cele cinci centre universitare de profil de pe plan local, care intră în piaţa muncii cu salarii care pleacă de la pragul de 400 euro/lună. Sistemul educaţional românesc produce astfel un agronom pentru fiecare 10.000 de hectare de teren agricol.
 
„Un absolvent care se angajează direct în fermă poate câştiga 1.500-2.000 de lei/lună la un furnizor de îngrăşăminte, seminţe şi pesticide, iar salariile pot ajunge chiar la pragul de 1.000 de euro/lună pentru un şef de fermă“, a spus ieri Toma Dinu (52 de ani), decanul Facultăţii de management de la Universitatea de Agronomie din Bucureşti.
 
El este unul dintre profesorii universitari care livrează ab­sovenţi într-o piaţă în care au ajuns să se facă anual afaceri de 18 miliarde de euro şi care face paşi repezi către maturizare.
 
Toma Dinu, care are o experienţă de 24 de ani la Agronomie, spune că o bună parte din studenţi reprezintă noul val de antreprenori, fiii şi fiicele oamenilor de afaceri care au construit ferme în urmă cu două decenii şi care acum se pregătesc să predea conducerea noii generaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO