ZF 24

Peste 4.000 de locuri la buget scoase la concurs de Universitatea din Bucureşti pentru absolvenţii de bacalaureat

Peste 4.000 de locuri la buget scoase la concurs de...

Autor: Corina Mirea

09.07.2013, 20:07 409

Universitatea din Bucureşti a scos la concurs aproape 4.400 de locuri fără taxă şi 4.000 de locuri cu plată pentru admiterea la ciclul de licenţă din sesiunea iulie 2013 în cele 19 facultăţi din structura universităţii. Înscrierile pentru obţinerea unuia dintre cele 4.387 de locuri la buget încep mâine, 10 iulie.

Cele mai multe şanse de a obţine un loc fără plată în cadrul Universităţii din Bucureşti le au tinerii care optează pentru Facultatea de Litere, aproape 500 de locuri la buget fiind scoase la concurs în această sesiune de admitere.

Modalitatea de admitere în cadrul Universităţii din Bucureşti variază în funcţie de facultate, specialitate şi forma de învăţământ, astfel că tinerii absolvenţi de bacalaureat vor putea fi admişi fie pe bază de examen, fie pe baza unei formule mixte (medie generală la examenul de bacalaureat şi notă probă scrisă) sau a mediei obţinute la examenul maturităţii.

În topul facultăţilor din cadrul Universităţii din Bucureşti cu cele mai multe locuri la buget scoase la concurs în această sesiune de admitere se numără şi cea de limbi străine (411), matematică şi informatică (383) sau cea de geografie (383).

La polul opus, printre facultăţile care le oferă tinerilor mai puţin de 200 de locuri fără taxă se numără cea de fizică (150), chimie (135), biologie (130) sau cea de teologie (25-30).

Pentru înscrierea la concursul de admitere dosarele candidaţilor trebuie să conţină o fişă de înscriere, diploma de bacalaureat (în original/copie sau adeverinţă), certificatul de naştere (copie legalizată), adeverinţă medicală, trei fotografii tip carte de identitate, copie după buletin şi chitanţa care să ateste plata taxei de înscriere la concursul de admitere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO