ZF 24

Petrolistii au detronat bancherii si aviatorii in topul celor mai bine platiti angajati din Romania, in septembrie

Petrolistii au detronat bancherii si aviatorii in topul celor mai bine platiti angajati din Romania, in septembrie
04.11.2009, 10:00 23

Salariul mediu net din luna septembrie a fost de 1.359 de lei,in crestere usoara fata de luna similara a anului trecut, angajatiidin industria petrolului si gazelor naturale reusind sa ocupe inpremiera prima pozitie in topul celor mai bine platiti muncitoridin Romania, in dauna bancherilor sau a angajatilor dintransporturile aeriene, a anuntat miercuri Institutul National deStatistica.

"Este de retinut ca in ierarhia celor mai bine platiteactivitati, intermedierile financiare si transporturile aeriene aucedat locul 1 industriei de extractie a petrolului brut si agazelor naturale, inregistrand un nivel brut de 5068 lei mediu pesalariat", se arata in comunicatul INS.

Astfel, petrolistii au inregistrat un slariu mediu net de 3.600de lei, devenind cel mai bine platiti angajati din Romania, in lunaseptembrie. Angajatii din sectorul de intermedieri financiare auobtinut un salariu mediu de 2.994 de lei, in scadere cu 1,5% fatade luna precedenta. In transporturi aeriene, slariul mediu net afost de 3.354 de lei. Cel mai prost se castiga in continuare indomeniul confectiilor, unde salariul mediu nominal net a fost de788 de lei.

Fata de septembrie 2008, salariul mediu net a crescut cu 4,9%,in timp ce fata de august 2009, avansul a fost de doar 0,8%.Evolutia fata de luna august vine ca urmare a acordarii de premiiocazionale (inclusiv prime de performanta, de vacanta), drepturi innatura si ajutoare banesti din fondul de salarii si realizarilor deproductii mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO