ZF 24

Petrom a platit 2,5 mil. euro pentru 23,7% din Petrom Aviation, in oferta de preluare

09.02.2009, 17:55 24

Petrom (SNP) a cumparat 23,76% din actiunile distribuitorului de combustibil pentru industria aeronautica Petrom Aviation (ROFU), in cadrul ofertei publice de preluare obligatorie pe care a derulat-o incepand din data de 16 decembrie 2008. Compania petroliera a platit 10,7 mil. lei (2,5 mil. euro) pentru actiunile achizitionate.

In urma operatiunii, Petrom si-a majorat participatia de la 69,37% la 93,14%, si ar putea sa delisteze firma. Potrivit prospectului de oferta, in urma operatiunii, Petrom ar putea sa absoarba Petrom Aviation sau sa inceapa demersurile pentru delistarea firmei de pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti.

Pachetul vizat de oferta Petrom reprezenta 30,63% din capitalul Petrom Aviation. Petrom a platit cate 0,243 lei pentru fiecare titlu pe care nu il controla. Operatiunea a fost intermediata de UniCredit CAIB Securities.

SIF Oltenia a vandut in cadrul ofertei pachetul de actiuni pe care il controla la Petrom Aviation, reprezentand 5,5% din capitalul furnizorului de carburanti pentru avioane pentru care a incasat 2,4 mil. lei. Anterior ofertei de cumparare, in structura actionariatului Petrom Aviation se mai regasea Rivta Handelsge, firma controlata de omul de afaceri Fathi Taher, cu 6% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO