ZF 24

Petrom şi-a făcut „divizie“ de real estate: compania petrolieră vinde sedii, apartamente, garaje şi un ştrand. Soldările se termină în doi ani

Petrom şi-a făcut „divizie“ de real estate:...

Autor: Roxana Petrescu

02.05.2014, 15:46 1827

Programul de vânzare de active al Petrom se va derula în următorii doi ani şi presupune vânzarea câtorva sute de active. „La runda“ din aprilie Petrom vinde 70 de proprietăţi cu o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi şi cu o valoare estimată de ZF între 8 şi 10 miloane de euro.

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a scos la vânzare aproape 70 de proprietăţi printre care se numără terenuri, aparta­mente, sedii, un ştrand, o bază spor­tivă şi un cămin de nefamilişti, scopul principal al acestei campanii care va include şi alte licitaţii fiind concentrarea pe operaţiunile specifice din domeniul său de activitate.

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom S.A.

Anunţurile privind vânzările de active ale Petrom sunt listate pe site-ul companiei, acolo unde există o rubrică specială în acest scop, Petrom Imobiliare, şi un site, pe­tro­m­realestate.com, unde sunt organi­zate periodic licitaţii.

„Vor mai urma şi alte licitaţii. În total, vor fi scoase la vânzare circa 700 de active iar programul de vânzare se va derula în următorii doi ani de zile“, au spus surse din piaţă.

Obiectul principal de activitate al Petrom este extracţia hidro­car­burilor, dar înainte de 2004, anul în care guvernul Năs­tase a decis privatizarea celei mai mari companii din România, producă­torul de petrol şi gaze era implicat într-o serie mare de activităţi. Potrivit con­tractului de privatizare al Petrom, disponibil pe site-ul Minis­te­rului Economiei, firma avea circa 180 de obiecte de acti­vitate conform Clasi­ficării Activităţilor din Economie Naţio­nală (CAEN) printre care se numără cultivarea cerea­lelor, cultivarea legumelor, cultivarea fructelor, a nucilor sau a mirodeniilor, creşterea por­cinelor, fabricarea pâinii sau producţia de ape minerale şi băuturi răcoritoare.  

De la privatizare, com­pa­nia a vândut mai multe afaceri, cum ar fi cea cu ape mi­ne­rale, dar a închis şi active pre­cum combinatul Dolj­chim sau rafinăria Arpe­chim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO