Petrom şi-a făcut „divizie“ de real estate: compania petrolieră vinde sedii, apartamente, garaje şi un ştrand. Soldările se termină în doi ani

2 mai 2014 Autor: Roxana Petrescu

Programul de vânzare de active al Petrom se va derula în următorii doi ani şi presupune vânzarea câtorva sute de active. „La runda“ din aprilie Petrom vinde 70 de proprietăţi cu o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi şi cu o valoare estimată de ZF între 8 şi 10 miloane de euro.

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a scos la vânzare aproape 70 de proprietăţi printre care se numără terenuri, aparta­mente, sedii, un ştrand, o bază spor­tivă şi un cămin de nefamilişti, scopul principal al acestei campanii care va include şi alte licitaţii fiind concentrarea pe operaţiunile specifice din domeniul său de activitate.

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom S.A.

Anunţurile privind vânzările de active ale Petrom sunt listate pe site-ul companiei, acolo unde există o rubrică specială în acest scop, Petrom Imobiliare, şi un site, pe­tro­m­realestate.com, unde sunt organi­zate periodic licitaţii.

„Vor mai urma şi alte licitaţii. În total, vor fi scoase la vânzare circa 700 de active iar programul de vânzare se va derula în următorii doi ani de zile“, au spus surse din piaţă.

Obiectul principal de activitate al Petrom este extracţia hidro­car­burilor, dar înainte de 2004, anul în care guvernul Năs­tase a decis privatizarea celei mai mari companii din România, producă­torul de petrol şi gaze era implicat într-o serie mare de activităţi. Potrivit con­tractului de privatizare al Petrom, disponibil pe site-ul Minis­te­rului Economiei, firma avea circa 180 de obiecte de acti­vitate conform Clasi­ficării Activităţilor din Economie Naţio­nală (CAEN) printre care se numără cultivarea cerea­lelor, cultivarea legumelor, cultivarea fructelor, a nucilor sau a mirodeniilor, creşterea por­cinelor, fabricarea pâinii sau producţia de ape minerale şi băuturi răcoritoare.  

De la privatizare, com­pa­nia a vândut mai multe afaceri, cum ar fi cea cu ape mi­ne­rale, dar a închis şi active pre­cum combinatul Dolj­chim sau rafinăria Arpe­chim.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.05.2014

 
Cuvinte cheie:
petrom
, vanzare
, companie
, apartamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide