ZF 24

Petrom suplimenteaza cantitatea de gaze naturale furnizata zilnic in Romania

06.01.2009, 17:25 21

Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud – Est, va majora volumul de gaze naturale care va fi livrat consumatorilor romani, prin injectarea unor cantitati suplimentare in sistemul national de transport al gazelor, punerea in functiune de noi sonde de gaze si inchiderea temporara a combinatului Doljchim, a anuntat astazi compania.

Astfel, ca urmare a unei bune colaborari cu Transgaz si a punerii in functiune a sondei 20 Valeni (zona Craiova), Petrom va creste cantitatea de gaze introdusa in reteaua nationala cu circa 300-500 mii mc de gaze pe zi. In plus, prin inchiderea temporara a combinatului Doljchim va fi disponibilizata pentru populatie o cantitate suplimentara de circa 1 milion mc de gaze, zilnic, se arata intr-un comunicat Petrom.

"Cred ca in astfel de situatii parteneriatul dintre autoritati si companii este extrem de important, precum si modul responsabil in care fiecare dintre acestia actioneaza. Pe termen scurt, participam cu ceilalti operatori din piata si autoritati la gasirea solutiilor operative pentru a raspunde in mod optim provocarilor cauzate de aceasta situatie internationala”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO