ZF 24

Philip Morris inchide temporar fabrica din Otopeni cu 450 de angajati

26.01.2010, 18:26 227

Philip Morris, al doilea mare producator local de tigarete, vainchide fabrica din Otopeni pentru aproximativ doua saptamani, cei450 de angajati din productie urmand sa primeasca in aceastaperioada 75% din salariu.

Compania, care a avut vanzari de 530 mil. euro pe piataromaneasca in 2008, a demarat productia la Otopeni in anul 2001,dupa o investitie de 100 de milioane de dolari.

"A fost o decizie dificila. In pofida eforturilor majore pe carele-am facut pentru a evita aceasta masura, realitatea din piata nune-a oferit o alta alternativa. Conform estimarilor interne, inprezent 1 din 4 pachete de tigari este vandut in mod ilicit, iarpentru acestea statul roman nu primeste nici un fel de taxa.Angajatii Philip Morris nu sunt singurii care sufera din aceastacauza. Tigarile de pe piata neagra provoaca scaderea vanzarilor sipierderea locurilor de munca in randul distribuitorilor sidetailistilor", a afirmat Andrei Vasilescu, Corporate AffairsDirector Romania & Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO