ZF 24

Piata auto lovita de criza: "Daca inainte masinile se vindeau singure, acum trebuie sa fii un vanzator excelent"

Piata auto lovita de criza: Daca inainte masinile se vindeau singure, acum trebuie sa fii un vanzator excelent
11.01.2009, 20:17 24

Companiile din industria auto incep sa investeasca mai mult in trainingul de vanzari al angajatilor, in conditiile in care vanzarile de masini s-au prabusit spre sfarsitul anului, scrie suplimentul Profesii, care apare luni, impreuna cu ZIARUL FINANCIAR.
“Se stie ca industria auto este foarte afectata de criza financiara. O companie foarte mare ne-a solicitat deja un training pentru vanzatorii din showroom-uri. Este vorba de un training pentru 130 de persoane. Daca inainte masinile se vindeau singure si nu era nevoie decat ca un client sa intre pe poarta showroom-ului, acum trebuie sa fii un vanzator excelent ca sa atragi clientii si sa ii determini sa cumpere”, explica Violeta Lupu, training manager Clever Business Solutions, companie de training si consultanta.
Piata auto din Romania a scazut anul trecut cu 15% fata de 2007, in timp ce in decembrie vanzarile s-au redus cu peste 50%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO