ZF 24

Piaţa auto mişcă: Doar una din patru mărci a crescut pe second-hand, faţă de una din două pe segmentul autoturismelor noi

Înmatriculările Ford pe piaţa locală s-au dublat în primele şase luni

Înmatriculările Ford pe piaţa locală s-au dublat în primele şase luni

Autor: Bogdan Alecu

20.07.2014, 14:08 396

Înmatriculările de autoturisme second-hand au crescut în iunie pentru cea de-a doua lună consecutiv cu 12%, la aproape 17.700 de unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), şi au redus declinul la 3% în primul semestru al acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, până la un total de peste 98.600 de maşini.

Raportul între înmatriculările de maşini vechi şi cele noi a fost în primul semestru de una nouă la 3,15 second-hand, în timp ce în 2013 ra­portul era de aproape una nouă la patru vechi. Din cele aproa­pe 60 de mărci auto din care s-au înma­triculat maşini la mâna a doua în prima jumătate a anului, numai un sfert din acestea au crescut.

Cele mai mari creşteri pe acest segment le-au înregistrat Maserati şi Ferrari, care aproape şi-au dublat înmatriculările pe second-hand faţă de anul trecut, la şase, respectiv şapte unităţi. Volkswagen ră­mâne numărul unu în topul brandurilor cu importuri second-hand, cu aproape 28.000 de maşini înregistrate şi în creştere cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO