ZF 24

Piaţa de pavele a avut anul trecut o valoare de circa 85 milioane euro, similară cu cea din 2015

Piaţa de pavele a avut anul trecut o valoare de circa 85...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.07.2017, 12:00 164

Piaţa de pavele a avut anul trecut o valoare de circa 85 milioane euro şi un volum de produse livrate de circa 3,2 milioane metri, estimează Sebastian Bobu, directorul executiv al producătorui de pavele Symmetrica.

Piaţa a avut practic o valaore similară cu cea din 2015, când sectorul crescuse cu circa 20%, la 85 milioane euro, potrivit estimărilor de atunci ale producătorului român. 

Anul trecut, construcţiile au con­tribuit cu 6% la PIB-ul Ro­mâ­niei şi cu 0,1% la creşterea eco­nomică de 4,7%.

În primele cinci luni ale anu­lui, volumul lucrărilor de con­struc­ţii a scăzut cu 8,6% (serie bru­tă) în urma prăbuşirii inves­ti­ţi­ilor statului, fapt care a afec­tat pu­ter­nic sectorul con­struc­ţi­ilor ingi­nereşti (minus 20%) şi sec­to­rul de clădiri nere­zidenţiale (minus 12,1%).

După doi ani de creştere, sec­torul construcţiilor a revenit pe mi­nus, deoarece statul nu a mai făcut investiţii în sectorul ne­re­zi­den­ţial, incluzând şcoli, spi­tale, clă­diri publice, care ar tre­bui să fie, în mod normal, fi­nan­ţate în ma­re măsură de stat. Totuşi, con­struc­ţiile private con­ti­nuă să se ri­di­ce, aplanând de­cli­nul total al pieţei.

Symmetrica a înregistrat anul trecut un business de 20 mil. euro, în creştere cu circa 3% faţă de 2015.

„În ceea ce priveşte evoluţia pentru anul în curs, esti­măm men­ţinerea businessului la nivelul anului trecut, atât din punct de vedere valoric, cât şi ca volum“, spune directorul executiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO