ZF 24

Piaţa materialelor de construcţii, estimată la 3 miliarde de euro, speră să iasă din criză. Care sunt provocările pe care le aduce 2014 pentru producătorii de profil?

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

08.04.2014, 20:00 406

Piaţa materialelor de construcţii, care reprezintă circa o treime din sectorul total al construcţiilor,  a ajuns anul trecut la o valoare de circa 3,2 miliarde de euro, nivel aproximativ similar cu cel din 2012, fluctuaţiile fiind de ordinul a doar câteva procente.

Sectorul materialelor de construcţii, în care lucrează 36.000 de oameni, reprezintă circa o treime din piaţa totală a construcţiilor, care s-a ridicat anul trecut la aproximativ 9,6 miliarde de euro. După ce în anul de boom 2008 piaţa de profil ajunsese la un maxim de 5 miliarde de euro,  venirea crizei „a şters“ aproape 40% din valoarea acestei industrii şi i-a obligat pe mulţi jucători să producă sub capacitatea potenţială.

Astfel, jucătorii din piaţă s-au bazat mai mult pe proiectele mici, individuale, realizate de persoane fizice, care aveau asigurată finanţarea pentru realizarea respectivelor investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO