ZF 24

Piaţa poliţelor de sănătate devine noul teren de luptă pentru companiile de asigurări după majorarea deductibilităţii

Piaţa poliţelor de sănătate devine noul teren de...

Autor: Anelis Baciu

20.07.2015, 00:07 1536

Companiile de asigurări se arată din ce în ce mai interesate de segmentul poliţelor de sănătate, mai ales în contextul creşterii deductibilităţii începând de anul viitor, şi estimează creşterea subscrierilor cu circa 20-25% anual, potrivit datelor agregate de ZF de la cei mai mari jucători din piaţă.

Piaţa de asigurări private de sănătate ar putea ajunge în aceste condiţii la circa 100 milioane de lei în doi ani. Deputaţii au aprobat recent majorarea deductibilităţii de la 250 de euro la 400 de euro, atât la angajator, cât şi la angajat, iar această măsură reprezintă principalul imbold pentru creşterea vânzărilor de poliţe de sănătate.

„Majorarea de deductibilitate pentru produsele de asigurări de sănătate este una mai mult decât bine-venită, este o măsură care poate stimula acest segment. Odată cu implementarea acestei majorări de deductibilitate, este posibil să remarcăm un avans anual mediu al afacerilor cu asigurări de sănătate de aproximativ 20-25% în fiecare din următorii doi-trei ani“, a declarat Virgil Ichim, director al diviziei de asigurări de viaţă şi sănătate în cadrul Allianz-Ţiriac.

El estimează o creştere a ponderii numărului de asiguraţi ai Allianz cu circa 3-4 puncte procentuale pe segmentul poliţelor de tip employee benefit, adică asigurări de sănătate achiziţionate de companii pentru angajaţii lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO