ZF 24

Piloţii europeni denunţă presiunea publică nedreaptă asupra anchetei privind accidentul din Franţa

Piloţii europeni denunţă presiunea publică nedreaptă...

Autor: Iuliana Enache

27.03.2015, 19:46 398

Asociaţia care prezintă 38.000 de piloţi europeni din 37 de state a declarat că scurgerile de informaţii către presă despre conversaţiile din carlingă, înregistrate de una dintre cutiile negre, la mai puţin de 48 de ore de la accident a fost "o încălcare gravă a normelor internaţionale de anchetare acceptate la nivel global".

Procurorul francez Brice Robin a anunţat joi că Andreas Lubitz a setat manual avionul în modul de coborâre şi nu a răspuns atunci când căpitanul şi echipajul au bătut în uşă în timp ce avionul se îndrepta către un versant.

Anunţul a fost făcut după ce New York Times a relatat acest lucru în jurul miezului nopţii în Europa, citând o sursă militară.

ECA a declarat că motivele şi consecinţele aceste scurgeri de informaţii şi anunţul prematur al procurorului sunt "profund prejudiciabile" şi "trebuie abordate".

"Având în vedere nivelul de presiune pe care această scurgere de informaţii a creat-o fără îndoială, echipa de anchetă se confruntă cu o distragere gravă", a declarat ECA într-un comunicat.

În Washington, Asociaţia Internaţională a Piloţilor a emis aceleaşi avertismente şi a cerut publicului să se "abţină" de la speculaţii şi să permită investigaţiei să îşi urmeze cursul.

ECA a declarat că a fost "profund tulburată" de dezvăluirile "şocante" şi a declarat că a fost o zi foarte dificilă pentru piloţii care îşi dedică vieţile pentru a face călătoriile aeriene sigure.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO