ZF 24

Piraeus Bank România a încheiat primele nouă luni pe plus, pe fondul creşterii depozitelor şi a creditării corporate

Piraeus Bank România a încheiat primele nouă luni pe...

Autor: Roxana Rosu

23.11.2016, 11:51 338

Piraeus Bank România a înregistrat în primele nouă luni un profit brut de 3,8 milioane euro, faţă de perioada similară a anului trecut când a înregistrat pierderi, în timp ce activele totale ale băncii au crescut faţă de începutul anului cu 6%, ajungând la 1,67 miliarde de euro.

“Primele 9 luni confirmă validitatea strategiei de orientare către creşterea veniturilor şi integrarea unor noi modele de business, păstrându-ne concentrarea pe zonele active, eficientizarea reţelei şi controlul riguros al costurilor. Am redus numărul de sucursale, dar am crescut eficienţa şi am obţinut rezultate mai bune. În acelaşi timp, managementul activ al portofoliului de credite neperformante a consolidat parametrii de stabilitate şi solvabilitate. Ne păstrăm în continuare direcţia de creştere a veniturilor şi orientarea către eficienţă şi flexibilitate, în acord cu necesităţile clienţilor noştri”, a declarat Cătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank România.

Banca a înregistrat în nouă luni o  creştere cu 8% a depozitelor clienţilor, faţă de finele anului trecut, până la 928 milioane de euro şi o creştere similar, de 8%, la creditele corporate. Creditele pentru IMM-uri, în creştere uşoară cu 1% faţă de finalul anului 2015 şi managementul activ al creditelor neperformante au contribuit de asemenea la îmbunătăţirea profitabilităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO