ZF 24

Plan de evadare dintr-o inchisoare, cu ajutorul unui dirijabil, dejucat de politia spaniola

Plan de evadare dintr-o inchisoare, cu ajutorul unui dirijabil, dejucat de politia spaniola
06.07.2009, 12:17 61

Politia spaniola a anuntat vineri ca a dejucat planul de evadare dintr-o inchisoare din Insulele Canare, al unui traficant de droguri spaniol, care a vrut sa se foloseasca de un echipament de urcat pe munte si un dirijabil lung de patru metri.

"Planul consta in folosirea unui dirijabil telecomandat care sa ii aduca acestuia echipament de urcat pe munte si ochelari de vedere in infrarosu, care sa il ajute pe acesta sa evadeze", se arata intr-un comunicat al politiei spaniole, citat de Reuters.

Prizonierul, Giulio B, in varsta de 52 de ani, a fost intemnitat dupa ce a fost prins pilotand un hidroavion care transporta 200 kg de cocaina din Mauritania spre Insulele Canare.

Politia a declarat ca a arestat trei oameni care se aflau in afara inchisorii si pregateau salvarea acestuia. De asemenea, a fost intercepetat un pachet trimis din Italia, in care se afla dirijabilul, ochelarii si echipamentul.

Investigatii ulterioare au scos la iveala, pe un deal, la o distanta de 600 metri departare de inchisoare, un cort si binocluri, complicii prizonierului urmarind de acolo activitatea paznicilor inchisorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO