Planurile traderului sloven care a cumpărat 20% din energia nucleară a României cu 85 mil. euro: Vrem clienţi finali şi ne interesează piaţa gazelor

10 apr 2014 Autor: Roxana Petrescu

Printr-o ofertă de 85 de milioane de euro, slovenii au cumpărat peste 20% din producţia de energie estimată pentru anul acesta de Nuclearelectrica

Traderul sloven de energie GEN-I, un business de 1,25 mld. euro, spune că este interesat de furnizarea de gaze naturale şi-şi doreşte consumatori finali de electricitate în România, după ce luna trecută a semnat una dintre cele mai mari tranzacţii derulate vreodată pe bursa de energie OPCOM.

Printr-o ofertă de 85 de milioane de euro, slovenii au cumpărat peste 20% din producţia de energie estimată pentru anul acesta de Nuclearelectrica, luându-le faţa în această licitaţie celor de la ArcelorMittal Galaţi, al doilea consumator de energie din România ca mărime. Energia produsă la Cernavodă va lua calea exporturilor, GEN-I luând în calcul şi găsirea unor consumatori finali, nu doar revânzarea cantităţilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.04.2014

 
Cuvinte cheie:
slovenia
, trader
, piata
, energie nucleara
, planuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide