ZF 24

Pogea: TVA ar putea creste daca sistemul de taxare nu asigura un deficit limitat la 5,9%

06.10.2009, 12:10 18

Guvernul are in vedere pentru 2010 o reforma a veniturilor,pentru a majora nivelul contributiilor varsate la buget, in carepot fi pastrate cota unica, impozitul pe profit si impozitul pevenit, o decizie in privinta TVA urmand insa sa fie luata infunctie de sustenabilitatea deficitului bugetar, transmite Mediafax.

"Putem avea avea in vedere inclusiv o reforma a veniturilor,pentru ca Romania are unul din cele mai scazute niveluri alveniturilor publice din PIB, de aproximativ 31,8%, spre deosebirede toate celelalte state din jurul nostru care ajung in jur de 40%.Va trebui sa facem aceasta consolidare fiscala, iar daca va trebuisa luam una dintre masuri, vom pastra in continuare cota unica,impozitul pe profit, impozitul pe venit, pentru ca ele au fost celecare au imbunatatit conformarea voluntara la plata a obligatiilorsi au stimulat atractivitatea investitionala. Daca este posibil cadin una dintre taxe, in special TVA, sa ne rezulte ca avem undeficit, o vom prezenta public", a spus Pogea.

El a aratat ca proiectul de buget pentru anul viitor nu esteconstruit la acest moment pe o crestere a TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO