ZF 24

Polisano investeşte 12 mil. € într-o secţie de medicamente

Mediafax Foto

Ilie Vonica, proprietarul Polisano

Autor: Ioana David

09.06.2013, 21:50 977

Distribuitorul de medicamente Polisano, deţinut de omul de afaceri Ilie Vonica, investeş­te 53 mil. lei (12 mil. euro) într-o secţie de producţie a medicamentelor folosite în tratamentul cancerului.

Potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Economiei, o sumă de 17 mil. lei (3,8 mil. euro) reprezintă fonduri europene accesate pentru acest proiect. Contactată de ZF, Coca Caşcaval, directorul general al Polisano, a spus că este un proiect nou. „Va fi gata la finalul anului 2014“, a mai spus Coca Caşcaval.

Polisano este unul dintre cei mai mari distribuitori farma locali, care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 1,31 mld. lei (294 mil. euro).

Aceasta nu este prima investiţie în producţia de medicamente a omului de afaceri sibian, care a mai dezvoltat şi fabrica Polipharma tot în Sibiu. Polipharma Industries a înregistrat în 2011, ultimul an pentru care există informaţii publice disponibile, o cifră de afaceri de 7,15 mil. lei (1,7 mil. euro), conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Medic ginecolog de profesie, Vo­nica a început în urmă cu 18 ani afacerile în domeniul farmaceutic şi poate fi considerat unul dintre cei mai puternici antreprenori din farma.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro
 

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 10.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Burse, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii despre abonarea la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO