ZF 24

Ponta despre folosirea infograficului ZF, fără citarea sursei: Dacă e vreo greşeală, ne cerem scuze!

Ponta despre folosirea infograficului ZF, fără citarea...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

23.07.2014, 11:15 4758

Marţi seara, premierul Victor Ponta a folosit, în prezentarea acelui material, reprezentând bilanţul la doi ani de activitate, un infografic publicat de Ziarul Financiar pe 9 iulie 2014, care ilustrează scăderea randamentelor la titlurile de stat în lei, fără să citeze însă sursa infograficului.

Miercuri, la solicitarea jurnaliştilor de a explica de ce a folosit infograficul fără să citeze sursa, respectiv Ziarul Financiar, premierul a afirmat că importantă este corectitudinea datelor prezentate.

"Acum, orice facem, tot nu-i bine! Că nu punem date... am pus toate datele la dispoziţie, tot nu-i bine! Eu cred că mi-am făcut datoria să explic cum stăm din punct de vedere economic, financiar şi bugetar. Dacă e vreo greşeală, sigur că da, ne cerem scuze, dar eu cred că datele care sunt la dispoziţie - şi important e că nu sunt greşite acele date - au dovedit faptul că putem să introducem măsura reducerii contribuţiilor de asigurări sociale, să o facem sustenabilă", a spus Ponta.

Datele prezentate în infografic arată evoluţia randamentelor medii la titlturile de stat în lei după maturitate în ultimii cinci ani ( % ) pe şase luni, 12 luni, trei ani, cinci ani şi 10 ani.

Ziarul Financiar a precizat că sursa datelor este mfinante.ro, de unde ar fi putut şi specialiştii premierului Ponta să culeagă aceste date şi să-şi realizeze propriul infografic, cum a fost cazul cu celelalte date macroeconomice prezentate marţi de şeful Executivului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO