ZF 24

Porsche ajuta la inchiderea pozitiilor vanzand actiuni Volkswagen

29.10.2008, 13:02 19

Porsche a aruncat pe piata 5% din actiunile Volkswagen pentru a ajuta fondurile de hedging care au fost prinse cu pozitii deschise pe fondul cresterii puternice a valorii titlurilor companiei germane, informeaza MarketWatch.

Porsche a declarat ca actionat asa "pentru a evita alte distorsiuni ale pietei si consecintele acestora pentru cei implicati", considerand insa ca o asemenea crestere a valorii actiunilor Volkswagen a fost cauzata de firmele care au practicat short-sellingul.

"Porsche neaga orice responsabilitate privind aceste distorsiuni ale pietei si pentru riscurile la care s-au supus traderii prin expunerea" fata de titlurile Volkswagen.

Dupa punerea pe bursa a participatiei de 5%, valoarea actiunilor a scazut pe Bursa din Frankfurt, in jurul orei 13:00, ora Romaniei, cu 38%.

Banci precum Goldman Sachs si Societe Generale par sa fi fost ieri lovite de pozitiile descoperite pe titluri Volkswagen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO