ZF 24

Portretul robot al huliganilor romani: licentiati si masteranzi

Portretul robot al huliganilor romani: licentiati si masteranzi
24.08.2009, 10:20 85

Reprezentantii Jandarmeriei spun ca foarte multi din cei 3.500 de suporteri aflati in baza de date cu "huligani" sunt, de fapt, persoane cu "un grad de scolarizare ridicat, de la absolventi de liceu la absolventi de facultati si chiar masteranzi", informeaza ProSport.

Astfel, potrivit cotidianului Pro Sport, care a discutat cu Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, printre cei 3.500 de huligani inregistrati in baza de date, se regasesc foarte multi tineri, elevi si, foarte interesant, oameni cu educatie si studii superioare.

"Nu exista un stereotip, un model, in sensul ca, daca in strainatate suporterii au un anumit grad de educatie, un anumit grad de scolarizare, la noi lucrurile stau in mod paradoxal altfel. Foarte multi dintre suporterii care provoaca violente pe stadioane, care provoaca acte antisociale au un grad de scolarizare ridicat, de la absolventi de liceu la absolventi de facultati si chiar masteranzi. Din punctul acesta de vedere, tipologia suporterului roman este atipicaa", explica Militaru pentru Pro Sport, oficialul Jandarmeriei fiind de parere ca manifestarile violente ale suporterilor sunt determinate si de o falsa impresie de anonimat. Mai multe despre portretul robot al huliganilor romani cititi pe www.prosport.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO