ZF 24

Povestea executivului român care ţine în mâini o afacere de 5 miliarde de euro

Silviu Popovici, director executiv PepsiCo Rusia

Mi-e greu să renunţ la o oportunitate atât de mare şi să fiu fericit făcând ceva mult mai mic dacă mă întorc în România.

Silviu Popovici, director executiv PepsiCo Rusia Mi-e greu să renunţ la o oportunitate atât de mare şi să fiu fericit făcând ceva mult mai mic dacă mă întorc în România.

Autor: Adelina Mihai

08.11.2014, 18:00 2402

Pentru Silviu Popovici, executivul român care conduce afacerile de 5 mld. euro ale producătorului de băuturi răcoritoare PepsiCo în Rusia, una dintre cele mai importante misiuni este să îşi pregătească o echipă capabilă să susţină o creştere accelerată a businessului în următorii ani.

 „În prezent conduc o companie cu afaceri de 5 miliarde de euro, iar obiectivul pentru următorii 5- 6 ani este să dublăm această cifră. Pentru a ajunge să facem acest lucru, am făcut o listă cu toate capabilităţile pe care vreau să le angajez în companie în cinci ani de acum încolo“, a explicat Silviu Popovici, prezent săptămâna trecută la un eveniment organizat de HR Club, asociaţia profesioniştilor în domeniul resurselor umane, organizaţie care reuneşte 450 de membri.

Silviu Popovici este unul dintre cei mai puternici executivi români din străinătate, iar deciziile pe care le ia influenţează o echipă de 25.000 de salariaţi. Absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza din Iaşi“, el şi-a început cariera în vânzări în cadrul Coca-Cola Bottlers în Iaşi, după care a lucrat ca director general al Pharmavit şi apoi s-a întors în Coca Cola. A lucrat o perioadă şi în poziţia de country manager al Coca-Cola în Ucraina, după care a fost recrutat de competitorul Wimm-Bill-Dann, care a fuzionat ulterior cu PepsiCo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO